Новата ракета HEAD Speed 2022: още по-бърза!

Понякога победата означава да си с части от секундата по-добър от съперника си. 

“Мигнеш ли, пропускаш!” Така се изказа за любимата си тенис ракета Head Graphene 360+ Speed Pro Новак Джокович. Новата SPEED, която сега излиза на пазара се разработва специално от 2018-та насам. Положителният резултат е видим - Джокович е световният номер едно.

Наблюдавайте стила му: той взима топката рано, удря сравнително плоско, насочва топката, вместо да я завърш и използва гъвкавостта си за изпълнение на брилянтната си защита. И всичко това, подкрепено с ефективен първи сервис. Какво ви трябва за този стил?

Серията ракети HEAD SPEED 2022 са проектирани за бърз замах и висока скорост, с усъвършенстван нов дизайн на конструкцията Auxetic, което дава феноменално усещане и чувство за комфорт по време на игра.

Повече за технологията на HEAD Auxetic

Акцентът е именно технологията на HEAD Auxetic. Всъщност думата “auxetos” идва от гръцки и означава “това, което расте”. Материалите, използвани във въпросната технология, имат свойството да се разтягат по-дължината си и да стават по-плътни. Друго тяхно необичайно свойство е, че при компресиране, стават по-тънки. За първи път тази технология се използва в конструкцията на тенис ракети. За проекта HEAD си сътрудничи с двама британски учени, като това води до технологичен пробив в инженерството на тенис ракети, който потенциално може да трансформира спорта и дори цялата спортна индустрия. 

Професор Андрю Алдерсън от университета Шефилд Халам проучва Auxetic материалите през по-голямата част от 30-годинишната си практика. Той работи по проекта съвместно с д-р Томас Алън от Manchester Metropolitan University, световен експерт по технологията на тенис ракети. Според тях ауксетичните материали имат свойства, които конвенционалните материали нямат - например по-добро потискане на вибрациите и поглъщането на енергия. 

Професор Алдерсън казва: “Конструкцията Auxetic повишава увереността на играчите в ударите им, тъй като получават много по-добро усещане за топката, включително когато е извън центъра. Ако е леко извън центъра, някои струни в кордажа се разтягат повече от други и получавате реакция там, където имате нужда, така че имате повече усещане и контрол. Това е вид обратна връзка към играча, който може да усети удара по-добре, и това дава повече увереност в изпълнението на удара.”

Тези характеристики на ракетите помагат на повече хора в играта им. Ако удряте топката по-уверено, това ще ви позволи да я удряте по-силно и да прилагате повече завъртания. Новата конструкция Auxetic ви прави по-уверени. Д-р Томас Алън твърди: “Възможно е материалите Auxetic да са причина HEAD да започне да произвежда тенис ракети по съвсем различен начин в бъдеще, включително и с нови форми. Може да улесни създаването на интелигентни ракети със сензори в тях и може да има ползи за устойчивостта. След години може да си казваме: това беше ракетата, която промени спорта.”

Открий своята Speed

Всеки може да намери своята ракета Speed 2022. Важно е да определите какъв тип играч сте.

Speed TEAM и Speed TEAM L са подходящи за тези, които все още се усъвършенстват и играят веднъж в седмицата или по-рядко.

Speed MP L e подходящa за клубните играчи, които играят тенис най-малко два пъти седмично.

Speed Pro и Speed MP са подходящи за напреднали играчи, които са с богат опит. 

AUXETIC / С технологията HEAD Auxetic чувствате всеки удар и получавате повече увереност в играта си. Ракетата реагира активно и дава ултра-прецизна обратна връзка в реално време. 

POWER / По-големите втулки увеличават подвижността на кордажа за повече мощност. 

SPEED / Аеродинамичното напречно сечение на ракетата увеличава силата на замаха и добавя допълнителна мощност.

Специалната SPEED формула на кордажа осигурява перфектна комбинация от мощност и контрол. 

В България серията на HEAD Speed 2022 е налична във всички грамажи и модификации. Може да ги намерите в магазин Sport Station и на https://sportstation.bg.